COVID-19 - Cum comentează DSP-ul scăderea numărului de cazuri

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Maramureș explică scăderea numărului de cazuri de COVID-19 din județ.

COVID-19 - Cum comentează DSP-ul scăderea numărului de cazuri

Maramureșul a reușit să scadă considerabil numărul de cazuri de COVID-19, iar în spatele trendului descendent există o explicație. Chiar dacă nu ne-a fost ușor cu toate măsurile de restricție sau chiar carantinarea unor localități, toate aceste lucruri, la care se adaugă vaccinarea populației, ne-au ajutat să ținem pandemia în frau, spune directorul DSP Maramureș.

”Legat de numărul de teste, se face cât se raportează și pe site-ul instituției. Sunt cam 350-450 de teste pe zi. Avem o evoluție bună de când au fost măsurile impuse la incidența de 3 la mia de locuitori, nu de la 6, cum spune legisația, coroborat cu vaccinarea, am venit exact cum spun cărțile de sănătate publică și de epidemiologie, pe un trend descrescător. Nu au scăzut dintr-o dată cazurile”, a declarat Rareș Pop, directorul DSP Maramureș. 

”Cel mai bun parametru este numărul de pacienți internați în spitale, iar numărul lor a scăzut foarte mult. Automat a scăzut și mortalitatea. Nu neapărat a fost la noi în județ mortalitatea mare, pentru că trebuie să ne uităm la ce se întâmplă acum cu alte județe. Ei trec acum prin ce am trecut noi”, a mai precizat Rareș Pop.

A.H.