COSTICĂ BUCESCHI - Lumea ne compară cu fostul HCM din Baia Mare și are pretenții foarte mari

Handbalul feminin băimărean se află la începutul unui nou drum european.

COSTICĂ BUCESCHI - Lumea ne compară cu fostul HCM din Baia Mare și are pretenții foarte mari

Handbalul feminin băimărean a revenit în cupele europene ieri, 9 ianuarie, când CS Minaur a învins formația norvegiană Storhamar Handball Elite cu 33-29, în primul meci din grupa C a competiției EHF European League. Revenirea s-a produs la aproape cinci ani de la ultimul meci pe care HCM Baia Mare îl juca în Champions League. Pe 10 aprilie 2016, băimărencele pierdeau cu 32-25 returul din sferturile Champions League, jucat în deplasare, cu Buducnost Podgorica. Muntenegrencele, care o aveau atunci în echipă și pe Cristina Neagu, câștigaseră și turul de la Baia Mare cu 29-24.

Inevitabil, actuala echipă CS Minaur, văzută de specialiștii EHF drept principala favorită la câștigarea EHF European League, este comparată cu HCM Baia Mare. Antrenorul Costică Buceschi spune, însă, că este nevoie de răbdare și timp pentru ca CS Minaur să repete performanțele echipei HCM Baia Mare.

"Obiectivul echipei noastre pentru acest sezon nu este câștigarea acestei competiții, chiar dacă unii ne consideră favoriți. Nu înseamnă că nu ne dorim să câștigăm EHF European League, care este a doua competiție valorică din Europa. Trebuie să ținem cont de faptul că Minaur este o echipă în formare, cu 10 jucătoare nou venite.

Lumea ne compară cu fostul HCM din Baia Mare și are pretenții foarte mari. Dar să ținem cont de faptul că echipa feminină Minaur este doar în primul an în cupele europene, toate titularele sunt nou venite, echipa nu are încă omogenitate și este foarte greu să îți propui din primul sezon câștigarea trofeului", a declarat Costică Buceschi, antrenorul echipei CS Minaur, la conferința de presă organizată, fără ziariști, la finalul partidei cu Storhamar Handball Elite.

M. S.

foto Facebook CS Minaur