Coșmar după ce și-a cumpărat o Dacia Logan de pe OLX. Ce a descoperit aceasta femeie

0
385

Femeia care a luat țeapă de la samsarii de mașini. I-au vândut o Dacie pregătită pentru Rabla, pe post de autoturism de oraș

Țeapă uriașă! O femeie din Teleorman s-a trezit că ține în curte un hârb.Vândut ca o mașină fiabilă, cu doar 135.000 de kilometri la bord, Loganul s-a dovedit că avea de fapt 800.0000. După un drum scurt, acesta a cedat și nu mai poate fi folosit.

Aveți mare grijă când cumpărați un autoturism de pe Internet! Cristina Stan, din Teleorman, a pățit-o. Luna trecută, a cumpărat de pe OLX o Dacia Logan MCV, care s-a dovedit a fi o mare țeapă. Mașina era prezentată de vânzător cu un rulaj de 135.000 km, fiind fabricată în 2010.

”Am dat 12.600 de lei pe ea, am făcut actele cu un domn mai în vârstă care locuiește în comuna ilfoveană Cornetu și s-a prezentat ca angajat în Armată. Am cumpărat-o repede pentru că soțul se grăbea să plece cu ea în Germania, am dus-o la service unde ni s-a spus că are multe probleme, inclusiv la frână și direcție. Am apucat să mergem cu ea 50 km și s-a stricat definitiv. Nu mai funcționeză motorul”, povestește femeia supărată.

Mașina a fost vândută de trei ori în șapte luni

Indignată de ceea ce a pățit, Cristina și soțul ei au început investigațiile. Așa au aflat că Dacia respectivă aparținuse BGS până în februarie 2019, când a fost vândută cu 2.200 de lei unei doamne, cu titlu de a fi radiată.

Aceasta deține o afacere cu dezmembrări și urma ca mașina să fie vândută pe bucăți.

Nu a mai ajuns la piese, ci, pe 18 iunie, a dat-o mai departe pe platformă, pentru că avea ITP expirat din 2018, lui Cristian Ciornei, pentru 3.500 de lei.

Ultimul proprietar i-a dat mașinii kilometrajul înapoi

Bărbatul la rândul său a înstrăinat-o în septembrie, dar nu înainte să o ”aranjeze”. I-a dat înapoi kilometrajul și i-a făcut IPT-ul a doua zi după ce a intrat în posesia ei.

”În baza celor de la RAR, mașina este înregistrată, în 2016, cu 667.600 km la bord, când i s-a făcut ITP. După care, în 2019, apare cu 135.970 km și ITP făcut la un service autorizat. Asta în condițiile în care sigur are acum peste 800.000 km, reali”, completează femeia păcălită.

Iată ce spun cei de la RAR

”În acest moment se caută toate rapoartele pentru a vedea ce defecțiuni avea mașina în momentul în care a ajuns la inspecția tehnică periodică. În orice caz, nu este treaba inginerului să ia măsuri atunci când kilometrajul a fost dat înapoi. Dacă mașina este în bună stare de funcționare, iar kilometrajul funcționează, nu o poate respinge la ITP”, ne-au declarat reprezentanții Registrului Auto Român.

Problema este că acest individ, are scoase la vânzare alte trei mașini, de data asta pe site-ul carZZ.ro: un Hyunadai Getz, din 2004, un Ford Focus, din 2009, și un Fiat Qubo, din 2010. Cristina Stan a făcut plânegere penală pe numele individului pentru înșelăciune, iar cazul a fost preluat de avocatul Adrian Cuculis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here