Copiii trebuie supravegheați când postează fotografii pe internet

0
123

Campania demarată de Inspectoratul de Poliție al județului Maramureș sub titlul „De la copii pentru copii” continuă. De data aceasta mesajul, foarte util copiilor în prag de vacanță, a venit din partea unei fetițe de 12 ani care știe foarte bine cum să navigheze pe internet pentru a fi mereu în siguranță.

“Pe lângă faptul că petrece un timp limitat pe internet și este monitorizată de părinți, știe să aleagă cu grijă fotografiile pe care le postează în spațiul online pentru a preveni victimizarea ei și a familiei. De asemenea știe că datele cu caracter personal nu se fac publice, pentru că odată postate, nu mai deține controlul asupra lor. Oricine le poate salva și distribui mai departe. Nu acceptă cererile de prietenie ale persoanelor străine și cu atât mai mult nu acceptă invitațiile persoanelor străine de pe internet. Dacă este amenințată sau hărțuită în vreun fel în mediul online, știe că părinții sunt cei care o pot ajuta, iar pentru situații mai grave este important să sesizeze poliția, atât pentru binele ei cât și al altora care pot fi de asemenea victime ale aceluiași aggressor”, precizează IPJ Maramureș.

Polițiștii de prevenire din cadrul IPJ Maramureș prezintă câteva alternative de petrecere a timpului liber pentru a nu fi tentați copiii să stea prea mult timp în fața calculatorului sau al telefonului.

Copiii sunt îndemnați să profite de timpul frumos de afară, pentru că soarele este foarte sănătos, atât pentru minte, cât și pentru suflet. Copiii trebuie să meargă pe bicicletă, cu rolele, să iasă la plimbare, la o înghețată, să facă drumeții. Oricine știe că mișcarea dă un tonus bun și chef de viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here