Copiii trebuie învățați să nu vorbească cu necunoscuți

1
171

Inspectoratul de Poliție al județului Maramureș a demarat o campanie prin care se vor transmite, pe perioada vacanței, mesaje preventive pentru cei mici. Campania s-a născut datorită faptului că polițiștii nu mai pot păși în sălile de clasă din cauza situației actuale și să transmită sfaturi utile “face to face” celor mici, așa cum se făcea până la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Campania se numește “De la copii pentru copii” și se va desfășura în perioada următoare.

“Chiar dacă se află acasă sau la bunici, este absolut necesar ca cei mici să fie informați cu privire la măsurile pe care trebuie să le adopte în anumite situații, pentru a nu deveni victime. Astfel, polițiștii s-au gândit să reia lecțiile preventive într-o formă inedită – când mesajele sunt transmise de la copii la copii, acestea devin mai interesante și mai accesibile. Bineînțeles, totul sub supravegherea și îndrumarea polițiștilor.  Un prim mesaj se referă la siguranța copiilor atunci când sunt singuri acasă. Regula este clară: nu permitem accesul în casă persoanelor necunoscute! Cei care bat la ușă, să ceară mâncare sau bani, mizează pe emoția și vulnerabilitatea celor mici. Toți copiii trebuie să știe că multe dintre aceste persoane au scopuri ascunse și că, de fapt, intenționează să sustragă bani sau bunuri”, a declarat Florina Meteș, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

Părinții trebuie să fie extrem de atenți atunci când își lasă copiii să navigheze pe Internet. Asta deoarece nici în mediul online nu este indicată comunicarea cu persoanele necunoscute.

Copiii trebuie să știe că în spatele unui profil care în aparență aparține unui copil se poate ascunde un adult care intenționează să afle date despre adresa de domiciliu, bunurile din locuință sau programul părinților.

Dragi copii, atât recomandarea noastră, a polițiștilor, cât și sfatul copiilor cu care am stat de vorbă este să nu discutați cu persoane necunoscute și de fiecare dată când vă simțiți amenințați sau când vă este frică să apelați la ajutorul părinților sau unui adult de încredere! Sunt cei mai în măsură să vă ferească de orice rău!”, concluzionează reprezentanții IPJ Maramureș.

Dragoș HOJDA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here