Concurs de escaladare a Everestului… în Maramureș

0
139

Desfășurat în perioada 22-23 august 2020, concursul “Mogoșa Everesting” are ca punct de inspirație escaladarea Everestului. Cum nu avem în Maramureș un vârf care să atingă 8848 metri, Sebastian Butcovan a găsit o metodă inedită ca altitudinea să fie atinsă și în Maramureș. Acesta organizează o competiție în care concurenții vor trebui să parcurgă de 18 ori pârtia de la Șuior și să ajungă cel puțin odată în vârf pentru a se considera că au terminat competiția.

Concursul va începe astăzi de la ora 9.00, când concurenții vor porni la interval de 15 secunde, în ordinea numerelor de concurs, către vârful Mogoșa. De-a lungul traseului sunt organizate puncte de control unde se notează ora la care concurentul a ajuns. Concurenții pot face pauze între ture dar nu mai lungi de 30 de minute.

“Un megaconcurs”

“Din punctul meu de vedere este un megaconcurs. E o idee ce o îmbrățișez cu drag. Nu știu câți participanți vor reuși să ducă la bun sfârșit provocarea organizatorilor. Pentru cei care iubesc sportul și natura este un mod extraordinar de petrecere a timpului liber. Îmi doresc ca toți concurenții să reziste până la capăt. E un concurs foarte greu. E nevoie de o condiție fizică extraordinară”, a spus Dan Coardă, participant la “Mogoșa Everesting”.

Pentru concursul de la Șuior s-au înscris 50 de participanți. Aceștia vor afla rezultatele clasamentului duminică, 23 august, la ora 10.00, când va avea loc și premierea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here