CONCERT DE OPERĂ – “Fascinantul itinerar al operei românești” vine și în Baia Mare

1
47

Muzeul de Etnografie și Artă Poplară Baia Mare găzduiește miercuri 16 septembrie spectacolul “FIOR – Fascinantul itinerar al operei românești”. Evenimentul este organizat de Academia Națională de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Programul cuprinde interpretarea operetelor românești create de Filaret Barbu, Gherase Dendrino, Ciprian Porumescu, Sabin Drăgoi, Florin Comișel, George Grigoriu, Gheorghe Dumitrescu, Tiberiu Brediceanu.

Interpreții vor fi atât artiști consacrați, cât și tineri care își încep cariera artistică. Printre aceștia se numără Lorena Puican, Sara Mihali, Alexandra Coșbuc, Andrei Manea, Aurelian Filip, Titus Pop, Anton-Bronislaw Babiaș, acompaniați la pian de asistent universitar droctor Lelia Serafinceanu.

“Evenimentul organizat de Academia de Muzică <<Gheorghe Dima>> din Cluj Napoca este un spectacol itinerant. Acesta a mai fost oferit publicului din Turda, Blaj și Zalău. După Baia Mare, specatcolul va fi susținut la Bistrița, Reghin, Cluj, Beiuș și Alba-Iulia” a susținut Monica Mare, managerul Muzeului de Etngrafie și Artă Populară Baia Mare.

Dirijorul Cristian Sandu, conferențiar universitar al Academiei de Muzică din Cluj-Napoca este responsabil de organizarea proiectului. Acesta nu este pentru prima dată prezent în Baia Mare.

“Dirijorul Cristian Alexandru a luat legătura cu Muzeul de Etnografie Baia Mare. Acesta a mai fost prezent în Baia Mare cu ocazia altor concerte de Anul Nou”, a mai spus managerul Monica Mare.

Intrarea este liberă și se face pe bază de rezervare. Cei care nu au acces la internet pot rezerva telefonic un loc apelând numărul 0262-276 895.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here