CLARIFICARE - Dan Ivan: Ieșirea de la guvernare e exclusă

CLARIFICARE - Dan Ivan: Ieșirea de la guvernare e exclusă

Tensiunea din coaliția de guvernare e din ce în ce mai mare după ce premierul Florin Cîțu i-a demis pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și secretarul de stat Andreea Moldovan. S-a discutat inclusiv despre spargerea coaliției de guvernare, PNL – USR – PLUS.

Senatorul de Maramureș Dan Ivan a făcut precizări pe aceată temă:

”USR PLUS a primit din partea alegătorilor un mandat de reformă, prin urmare ieșirea de la guvernare înainte de atingerea obiectivelor asumate în fața cetățenilor este exclusă.

Decizia de demitere luată în mod unilateral de premierul Câțu, fără o consultare prealabilă cu vicepremierul Dan Barna și cu ceilalți parteneri de coaliție, repezintă un gest disperat care ascunde în spate, cel mai probabil, niște interese enorme pentru care Vlad Voiculescu reprezentau un pericol. Doi dintre ultimii patru miniștri ai sănătății au probleme serioase cu justiția.

Munca începută de Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății trebuie continuată iar reforma trebuie accelerată. Vlad a demarat procesul de ocupare prin concurs a posturilor de directori ai Caselor Județene de Asigurări de Sănătate. Vom avea oameni competenți care vor gestiona bugete cumulate de peste 10 miliarde de euro.

Vom continua și procesul de profesionalizare a managementului în spitale, iar transparentizarea activităților din cadrul sistemului de sănătate trebuie să continue”.