“Clacă de coasă” la a patra ediție

0
82

Muzeul de Etnografie și Artă Populară Maramureș găzduiește a patra ediție a evenimentului organizat în colaborare cu centrele de informare turistică din Săcălășeni și Groși. Evenimentul are loc marți, 18 august, începând cu ora 17.00.

Claca era privită ca un act de întrajutorare de săteni. Membrii comunității se strângeau și lucrau împreună cu gospodarii ce aveau nevoie de ajutor. Această activitate era una din activitățile comunitare ce țineau oamenii aproape și întăreau legăturile dintre săteni. De asemenea, la clacă se “socializa” și prin cântec, joc și voie bună.

Acest demers are ca scop păstrarea uneia din cele mai populare tradiții din satul maramureșean și nu numai.

“Acest eveniment face parte dintr-un ciclu de activități prin care se conservă tradiția locului. <<Claca de Coasă>> este un eveniment început cu mai bine de 10 ani în comuna Săcălășeni. De patru ediții colaborăm și cu Muzeul de Etnografie și Artă Populară Maramureș”, spune Emilian Pop, primarul comunei Săcălășeni.

Această a patra ediție a evenimentului se desfășoară cu respectarea prevederilor legale de prevenție a răspândirii cu noul coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here