CINE AR FI CREZUT – Bicarbonatul de sodiu, efecte nebănuite asupra sănătății

Bicarbonatul de sodiu are multiple întrebuințări în bucătărie, de la gătit la curățat, însă are efecte benefice și în sănătate, cel puțin asta susține un medic.

CINE AR FI CREZUT – Bicarbonatul de sodiu, efecte nebănuite asupra sănătății
Bicarbonatul are efecte benefice în sănătate

Medicul Adina Alberts spune cp bicarbonatul de sodiu este util pentru sănătata noastră și explică în ce mod acționează.

„Bicarbonatul de sodiu alcalinizează aciditatea gastrică. Dacă, de exemplu, am mâncat ceva ce nu ne-a priit și avem arsuri, ne doare stomacul sau avem un reflux gastro-esofagian, adică ne vine înapoi mâncarea pe gât, e un leac pe care îl cunoaște toată lumea. O linguriță de bicarbonat de sodiu rezolva această problema. Neutralizează aciditatea în exces de la nivel gastric.

Bicarbonatul de sodiu previne apariția și reapariția recaderilor de infecție urinară. O linguriță de bicarbonat de sodiu într-un ceai dizolvat și băut, o dată sau de două ori pe zi previne apariția acestor recăderi infecțioase, de la nivelul aparatului urinar.

Bicarbonatul de sodiu albește pielea.
Închide porii.

Tratatează tot ce înseamnă coșuri, acnee, formațiuni tumorale, de la nivelul pielii. Pentru că alcalinizeaza mediul și prin alcalinizare, flora bacteriană nu se poate dezvoltă. De aceea bicarbonatul de sodiu este util pentru igiena pielii, a tenului, mai ales dacă avem un ten cu tendințe de îngrășare.

Bicarbonatul de sodiu ne ajută să ne tratăm micozele de la nivelul unghiilor. Este greu de tratat până la capăt micoză unei unghii. Toaletarea unghiei în fiecare zi cu bicarbonatul de sodiu va duce la o vindecare în timp, dar sigură, a acestor probleme.

În urmă unei activități musculare sportive intense, o linguriță de bicarbonat de sodiu dizolvat într-un pahar cu apă va temporiza și va reduce febra musculară. Pentru că neutralizează acidoza care apare în musculatura care a fost lucrată”, spune Adina Alberts la Antena 3.