Cinci pârtii de schi lângă Baia Mare

1
44

Baia Mare nu are ștrand municipal, dar nici grădină zoologică, astfel că posibilitățile de petrecere a timpului liber sunt cam limitate. Iarna le aduce băimărenilor un patinoar în centrul vechi și cam atat.

Pe timp de vară băimărenii se duc să se bălăcească în localități din apropierea municipiului, cum este Tăuții Măgherăuș sau Săcălășeni, iar iarna, Cavnicul și Borșa sunt destinațiile preferate.

Viitorul însă le-ar putea aduce maramureșenilor și zona Băii Mari, dar nu numai, pârtii de schi aproape de casă, acestea urmând a fi amenajate în orașul Tăuții Măgherăuș. Mai precis, pentru zona Băița planurile sunt de amenajare a unei pârtii de schi în zona Hagău, respectiv Pietroasa – legătură cu domeniul schiabil Luna- Șes.

În Tăuții Măgherăuș vom avea Baby-Schi – zona Dioș- Somoș, respectiv patinoare – zona Aeroport și zona rezidențială pe fostul Lac de acumulare. Nu a fost uitat nici Nistrul, care va avea două pârtii de schi, una în zona Releu, respectiv pârtie de baby-schi – Lac Nistru. Cei din Bușag vor avea și ei un patinoar – zona limitrofă comunei Cicârlău.

După cum se știe, orașul Tăuții Măgherăuș este stațiune turistică de interes local, fiind desemnat Destinație Europeană de Excelență -EDEN, titluri care ajută la obținerea unui punctaj mai mare în atragerea de fonduri europene, conform declarațiilor făcute de către primarul Anton Ardelean.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here