CHAMP ȘI MAJOR - Câinii care marchează revenirea canidelor la Casa Albă

Cățeii revin la putere în America. Doi ciobănești germani se vor muta la Casa Albă alături de noul președinte, Joe Biden.

CHAMP ȘI MAJOR - Câinii care marchează revenirea canidelor la Casa Albă

Odată cu instalarea noului președinte al Statelor Unite, Joe Biden, la Casa Albă, se va reveni și la o tradiție împămantenită în ceea ce privește animalele de companie, relatează Agerpres. 

Acesta se va muta la Casa Albă împreună cu cei doi caini ciobănești germani Champ și Major, care au devenit membri ai familiei în 2008 și respectiv în 2018. Major va fi, totodată, primul câine dresat pentru operaţiuni de salvare care va locui în reşedinţa oficială a preşedinţilor americani, situată la adresa Pennsylvania Avenue Nr. 1600.

De-a lungul anilor, americanii au fost foarte ataşaţi de reprezentanţii "celui mai bun prieten al omului" care au trăit la Casa Albă şi nu este deloc exclus ca acest duo canin să îi fi adus câteva voturi lui Joe Biden, fostul vicepreşedinte din timpul mandatelor prezidenţiale ale lui Barack Obama.

Donald Trump a realizat o ruptură din acest punct de vedere, întrucât nu a avut niciodată un câine la Casa Albă pe durata mandatului său, spre deosebire de toţi predecesorii lui din ultimele decenii.