CENTRUL UNIVERSITAR NORD BAIA MARE – “Etnologie… chiar și în pandemie”

0
19

Specializările Etnologie, nivel licență, și Etnoturism, nivel masterat, din cadrul Facultății de Litere, Centrul Universitar Nord Baia Mare, Universitatea Tehnică Cluj Napoca, au ca temă principală de activitate cercetarea, atât cea de arhivă, cât și cea de teren.

Doar îmbinând corect cele două forme se ajunge la o cunoaștere reală a fenomenului cultural, privit în dinamica lui. În perioada de urgență și de alertă am continuat acest tip de cercetare, împreună cu studenții, nasteranzii, dar și cu colaboratorii permanenți, cadrele didactice titulare ale domeniului Studii Culturale am creat grupul de discuții <<Etnologie… chiar și în pandemie>>, cu peste 100 de membri activi, propunând diferite teme spre dezbatere și analiză care au presupus fructificarea cercetărilor de teren individuale ale celor implicați. Remarcăm faptul că acest grup a permis o colaborare mult mai activă a românilor de dincolo de graniță în aceste cercetări care au propus o abordare interdisciplinară și comparativă a temelor abordate”, spune conf. univ. dr. Delia Suiogan, coordonatorul domeniului Studii Culturale.

De asemenea, studenții și masteranzii au avut teme de cercetare în microgrupuri. Cercetarea în grup lărgit a avut de suferit, dar organizatorii au  găsit o soluție ca activitatea etnologilor băimăreni să aibă continuitate. Imediat după ieșirea din starea de urgență s-a participat și la o serie de microevenimente culturale, cu implicarea cadrelor didactice universitare titulare din domeniu și a unui număr restrâns de studenți și masteranzi, dar s-a menținut un dialog permanent cu comunitatea de etnologi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here