CE SĂ MAI CREZI - Gropi de gunoi în fiecare localitate din Maramureș

Revin gropile de gunoi în fiecare localitate din județ. Cel puțin asta înțelegem din adresa pe care cei de la Consiliul Județean au trimis-o fiecărei primării din județ zilele trecute. Tot prin adresa respectivă primăriile erau înștiințate că proiectul de la Fărcașa e departe de finalizare.

CE SĂ MAI CREZI - Gropi de gunoi în fiecare localitate din Maramureș

„Va rugăm să identificați în unitatea dumneavoastra administrativ teritoriala o suprafață de aproximativ 3 ha teren situată la minim 1000 m față de zona locuită, cu acces relativ facil pe care se poate amplasa platforma temporară pentru depozitarea deșeurilor. Investiția se va realiza conform prevederilor legale, iar depozitarea deșeurilor se va face pentru o perioadă limitată de maxim trei ani, după care deseurile vor fi relocate, iar terenul va fi adus la forma inițială prin ecologizare”, se arată în respectiva adresă. 

Am cerut oficial Consiliului Județean un punct de vedere pe acest subiect pe care încă nu l-am primit. Interesant este că din adresa mai sus amintită aflăm că a fost luată și o decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pe acest subiect, decizie despre care Prefectura Maramureș nu a suflat un cuvânt.

ACTUALIZARE Cei de la Garda de Mediu spun că de fapt cei de la CJ Maramureș vor să găsească o singura locație unde să se poată depozita deșeurile din județ, deci nu e vorba de groapă de gunoi în fiecare localitate din județ. Conducerea CJ Maramureș a trimis adresa tuturor primăriilor în speranța că una din ele va accepta să devină locul unde se vor duce gunoaiele din tot Maramureșul. Unele au răspuns afirmativ solicitării, însă primarii recunosc că se tem de reacția oamenilor atunci cand vor afla de fapt ce se vrea a face la ei în comună. Plus că sunt și primari care recunosc că nu mai au încredere în Consiliul Județean după eșecul proiectului de la Fărcașa.

H.D.