Ce face pandemia… spații comerciale pustii în Baia Mare

1
1253

De când cu coronavirusul, pe mai multe străzi din Baia Mare vezi afișe cu „spațiu de închiriat”. Magazine de haine, florării, saloane de înfrumusețare, restaurante și-au schimbat locațiile în care își desfășurau activitatea până nu demult. Motivul, pentru majoritatea dintre ele, este pandemia care a fost urmată de criza economică.

Strada Culturii este una dintre zonele din oraș cu multe spații de închiriat. Din spusele angajaților din zonă, motivul ar fi prețul ridicat al chiriilor.

# Dacă nu primesc reducere la chirii, pleacă!

Două magazine de haine și un restaurant de pe strada Culturii sunt printre spațiile care au devenit acum pustii. „Cred că se întâmplă frecvent în perioada asta să vedem spații de închiriat, deoarece mulți proprietari de chirii nu sunt de acord să le facă o reducere chiriașilor, motiv pentru care aceștia aleg să-și schimbe locația. Cele două magazine de haine de vizavi s-au mutat în alte spații comerciale, unul pe Bulevardul București, de celălalt nu știu. Cât despre restaurant, acesta aparține hotelului și este și acesta dat spre închiriere”, spune angajata unui magazin de cosmetice din zonă.

De acord cu angajata magazinului este și Mihaela Zehan, o fostă angajată care lucra la o agenție de turism din apropiere. „Având în vedere că în cele două luni de pandemie multe afaceri au stagnat, e clar că, neavând profit nimic, nu le convine să plătească chirie integrală și atunci preferă să renunțe la spațiu”, spune Mihaela Zehan.

Despre problemele pe care le au proprietarii firmelor cu chiriile au aflat și clienții. „Cosmeticiana care mă pensează pe mine mi-a spus că ea are salonul într-un spațiu închiriat care aparține unui italian. Despre prețul chiriei în perioada celor două luni de pandemie nu au discutat momentan, dar dacă acesta nu va fi de acord să le facă o reducere din prețul actual are de gând să părăsească locația în favoarea uneia cu un preț mai rentabil”, spune băimăreanca Adriana Roman.

Lucrurile nu stau deloc bine din punct de vedere economic în Baia Mare. Se vede asta și din faptul că a apărut un anunț „De închiriat” postat pe o hală recent contruită în oraș, la ieșirea spre Satu Nou de Jos.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here