CAVNIC - Spectacol automobilistic pe zăpadă

CAVNIC - Spectacol automobilistic pe zăpadă

Clubul Sportiv Xtreme Adventure organizează cea de a XI-a ediție a Raliului Zăpezii Cavnic. Competiția se desfășoară în perioada 12-14 februarie. Azi, la ora 9, a avut loc înscrierea participanților, după care s-a desfășurat ședința tehnică. De la ora 17.30, concurenții au plecat într-o tură de recunoaștere a traseului.

„Competiția se bucură de o notorietate în creștere, iar acest lucru este demonstrat de faptul că, dacă la prima ediție s-au înscris șapte echipaje, la ediția din 2021 vor participa 125 de echipaje”, informează reprezentanții organizatorilor.

Reprezentanții Clubului Sportiv Xtreme Adventure au fost nevoiți să limiteze numărul de participanți, pentru ca raliul să se poată desfășura pe durata a două zile.

„Deoarece startul se dă la o diferență de trei minute, durata unei etape poate depăși chiar și trei ore și jumatate, iar timpul efectiv nu ne-a permis să acceptăm mai multe înscrieri. Vom face tot posibilul ca în anii următori să nu fie nimeni lăsat pe dinafară”, mai precizează reprezentații organizatorilor.

Deschiderea oficială a evenimentului are loc sâmbătă, 13 februarie, la ora 8, la pensiunea „Coliba Dacilor”. Echipajele vor lua startul în grupe de câte 30 de mașini. În pauza de masă, organizatorii au pregătit pentru toți participanții un gullas tradițional. Duminică, 14 februarie, la ora 8, vor lua startul ultimele echipaje înscrise în concurs, iar la ora 16 va avea loc premierea câștigătorilor, la linia de start a competiției.

Având în vedere situația creată de pandemia de Covid-19, organizatorii au luat toate măsurile necesare de prevenție și siguranță.

„Atât concurenții cât și spectatorii sunt rugați să respecte toate normele legislative în vigoare referitoare la distanțarea socială și igiena personală”, informează reprezentanții organizatorilor.

Concursul se va desfășura la categoriile autoturisme (4x2), autoturisme (4x4), autoturisme de teren (4x4), motociclete, ATV-uri și SSV-uri.

M. S.