Casa memorială “George Pop de Băsești” a fost renovată

0
44

În 16 iulie 2020, s-a realizat recepția finală a lucrărilor de reabilitare efectuate la Casa memorială „George Pop de Băsești”. Autoritățile locale în frunte cu primarul Ioan Călăuz, în colaborare cu Muzeul Județean de Istorie și Arheologie, au reușit “să ducă gândul până la capăt” după multe piedici.

Construcția a fost reabilitată cu scopul de a oferi publicului posibilitatea vizitării casei unde a locuit unul dintre marii maramureșeni. Această reabilitare face parte dintr-un plan de realizare a unui circuit turistic la nivel județean. Acest circuit ar urma să scoată în relief viața și activitatea oamenilor marcanți din istoria Maramureșului și chiar cea națională.

Inițiatorii felicită firma de construcții implicată în reabilitarea Casei memorial “George Pop de Băsești” pentru profesionalismul și omenia manifestate pe parcursul lucrărilor de reabilitare.

“Muzeul de Istorie pune la dispoziția Casei memoriale material mobil spre a fi expus. Mai avem încă de realizat tratamente pentru carii la niște piese din material lemnos. Dorim ca în cursul lunii august să deschidem publicului larg Casa memorială “George Pop de Băsești”. Situată în Țara Codrului, Casa memorială va intra în circuitul turistic al acesteia. Mă bucur că, împreună cu colegii de la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, am fost părtaș la această izbândă”, a declarat Viorel Rusu, directorul Muzeului de Istorie și Arheologie Baia Mare.

Deschiderea Casei memoriale pentru public va fi făcută odată cu finalizarea ultimelor detalii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here