Cartiere ale tinerilor în satele Hideaga și Fersig

0
19

O idee care s-a bucurat de succes în comuna Satulung va fi extinsă și în două dintre satele aparținătoare. Inițiat în 2002 și demarat un an mai târziu, cartierul tinerilor din Satulung prinde contur. Sunt zeci de case construite, altele sunt în lucru iar primarul Vasile Bujorel Mureșan este cu gândul către tinerii din ale două sate: Fersig și Hideaga.

„La Hideaga terenul este, este hotărâre de Consiliu Local, trebuie să facem acolo dezmembrarea”, spoune primarul din Satulung. Aici va fi alocată pentru casele tinerilor o suprafață de 2,5 hectare dar, în funcție de solicitări, Bujorel Mureșan spune că suprafața poate să crească. În cazul satulului Fersig, suprafața vizată este de 3-4 hectare.

După cum spune primarul, tinerii din localitate care au vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani pot beneficia de o suprafață de cinci ari pe care să înceapă construirea unei case, în termen de doi ani de la primirea terenului. Sunt doritori, unii dintre ei fiind dintre tinerii care sunt plecați la muncă în străinătate, au revenit în comună și au plecat iar, în ciuda pandemiei de coronavirus. Vor să muncească, să adune ceva bani și apoi să își facă o casă, mai ales că primesc sprijin de la autoritățile locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here