Căprioară ținută captivă la o mănăstire din județ

1
65

Un pui de căprioară a fost depistat ca fiind ținut captiv la o mănăstire din zona Dealului Hera. Imaginile apărute pe rețelele de socializare au făcut ca polițiștii să treacă la verificări, iar cele semnalate s-au adeverit.

“Când am plecat am observat acolo un suflet captiv într-un țarc înghesuit. Am întrebat un călugăr de ce îl țin în captivitate și mi-a răspuns că așa crede de cuviință starețul. Puiul avea diaree și roiau muștele în jurul lui” se arată pe un grup dedicat salvării animalelor.

“Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Leordina au fost sesizați cu privire la faptul că la o mănăstire din zonă este ținut în captivitate un pui de căprioară. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, constatând că cele sesizate se confirmă și au cerut sprijin polițiștilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. În fapt, s-a constatat că un pui de căprioară era ținut într-un țarc situat în apropierea unei clădiri din complexul monahal. Puiul de căprioară a fost predat unei asociații de protecție a animalelor și transportat de la fața locului de către membrii acesteia. Cercetările continuă în acest caz sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere ilegală de animale sălbatice luate din natură”, a precizat Ionela Cozma, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here