Calendar competițional, stabilit în funcție de evoluția pandemiei

0
44

În data de 25.07.2020, în comuna Horia, județul Constanța, a avut loc Adunarea Generala Ordinara a Federației Române de Oina pe anul 2020. La eveniment au participat reprezentanți a 20 de structuri sportive din cele 22 cu drept de vot și reprezentanți a 5 structuri sportive fără drept de vot. Cu această ocazie a fost prezentată activitatea pe anul 2019 și au fost aprobate materialele legate de activitatea pe anul în curs.

Maramureșul a fost reprezentat de Moje Călin, președintele Asociației Județene de Oină Maramureș. Acesta a fost ales membru în Biroul Federal  al Federației Române de Oină pentru următorii patru ani. Călin antrenează de asemenea și echipa de oină de la Remetea Chioarului. La nivel de Maramureș, oina se practică în zona Chioarului, având echipe în Remetea Chioarului, Remecioara, Berchezoaia, Posta, Coaș, Săcălășeni și Baia Mare.

“În funcție de evoluția pandemiei și măsurile ce vor fi luate de Guvern, Federația Română de Oină va stabilii calendarul competițional în perioada următoare”, spune Moje Călin.

La Adunarea Generală de la Constanța s-a stabilit ca unitățile teritoriale să se implice în promovarea oinei prin materiale, publicații, mediul online precum și prezentări în mediul universitar. Există solicitare ca, la Universitatea din Craiova să se predea oina începând cu anul universitar 2020-2021.

“Există o tendință din partea tineretului de a nu mai face sport. Vin greu la antrenamente, au alte preocupări și nu înțeleg importanța sportului. Această criză nu o întâlnim doar la oină, ci și ceilalți colegi din alte ramuri sportive acuză același dezinteres. Dacă părinții s-ar implica activ în dirijarea tinerilor către sport, lucrurile ar sta cu totul altfel. Vina pornește de la părinte, deoarece copilul este ușor de modelat”, a concluzionat Moje Călin, președintele Asociației de Oină Maramureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here