Câinii sălbăticiți ucid oile oamenilor din Bistra

1
81

Mai mulți localnici din Bistra se plâng că, de câțiva ani, au probleme cu câini sălbăticiți care le provoacă pagube în gospodării. Oamenii spun că s-au plâns autorităților locale și cu atât au rămas. Situația a fost adusă și la cunoștința primarului localității. Și tot nu s-a întâmplat nimic.

„Avem probleme mari de tot cu niște câini comunitari care ne omoară animalele. Eu de un an de zile mă ocup de ferma noastră, dar mama mea spune că aceste probleme sunt de patru ani de zile. Și amu’, de Rusalii, mi-au omorât niște oi, în 23 iunie iar mi-au atacat oile. Câinii ăștia trăiesc în pădure și mai vin prin sat, pe nimeni nu interesează. Ne spun că să ne ținem animalele închise. Nu e posibil așa ceva, să fie câinii mai importanți decât animalele noastre. La un localnic de aici i-au ucis șase miei. Primarul știe toată problema și tot nu se iau măsuri, că, vezi Doamne, ar fi protejați de lege. Efectiv, ne uităm cum se duce munca noastră pe apa Sâmbetei pentru niște javre de câini, că dacă erau urși sau lpui înțelegeam, dar nu câini. Oamenii amu nu mai scot animalele din grajd. Vi se pare normal? Fetița mea a fost mușcată. Când se vor lua măsuri? Atunci când vor începe a ataca oamenii”, ne spune o localnică nemulțumită, M. Ileana, pentru „Glasul Maramureșului”.

Contactat telefonic, primarul Vasile Duciuc spune că problema o cunoaște foarte bine și se va încerca, cumva, rezolvarea problemei.

„Știu despre ce este vorba. Să vedem ce putem face, avem amu’ și probleme cu apele care au ieșit și au făcut prăpăd. O să luăm măsuri. Cei de la AJVPS știu situația și ar trebui să ia măsuri, ei știu totul. O să vedem”, ne-a spus primarul Bistrei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here