CA SĂ NU FIE DISCUȚII - CS Minaur a învins pentru a doua oară pe SCM Râmnicu Vâlcea

În acest moment, se pare că doar CS Minaur mai poate să conteste supremația echipei CSM București.

CA SĂ NU FIE DISCUȚII - CS Minaur a învins pentru a doua oară pe SCM Râmnicu Vâlcea

CS Minaur a câștigat azi derby-ul etapei a 19-a din Liga Florilor, disputat în compania echipei SCM Râmnicu Vâlcea în Sala Sporturilor din Bistrița. Este a doua victorie pe care băimărencele au obținut-o în acest sezon în fața echipei vâlcene, prin intermediul căreia tranșează, în mare măsură, duelul pentru stabilirea principalei rivale a formației CSM București în lupta pentru titlul.

Meciul de azi a început cu CS Minaur visătoare în apărare și ezitantă în atac, în timp ce SCM Râmnicu Vâlcea a jucat în viteză și cu multă concentrare, astfel că în min. 13 tabela de marcaj arăta scorul de 6-11!. În continuare, elevele antrenorului Costică Buceschi se apără mult mai hotărât și oltencele găsesc greu drumul spre gol, astfel că în min. 26 scorul devine egal 12-12. Cu ajutorul Martei Batinovic, care a contabilizat 10 intervenții în prima repriză, SCM Râmnicu Vâlcea a intrat în avantaj la pauză.

Băimărencele preiau din nou inițiativa în min. 34 (14-14) și râmân la conducere până în min. 50 (25-24). În continuare vâlcencele repun rapid mingea în joc după atacurile echipei CS Minaur și înscriu rapid, profitând de schimbările atac-apărare pe care le face CS Minaur. În min. 55 scorul era 27-29 și se părea că victoria va reveni oltencelor. Din acest moment, antrenorul Costică Buceschi se hotărăște să riște totul și CS Minaur evoluează în atac cu șapte jucătoare de câmp, dintre care doi pivoți. Mutarea se dovedește a fi câștigătoare. Antrenorul Florentin Pera rămâne fără reacție și băimărencele întorc rezultatul, golul victoriei fiind marcat de Yaroslava Burlachenko. Vâlcencele au avut șansa de a egala în ultim secundă, dar mingea aruncată de la 9 metri de Kristina Liscevic a trecut peste zidul băimărean și peste poarta apărată de Filippa Idehn.   

CS Minaur - SCM Râmnicu Vâlcea 31-30 (12-14)

CS Minaur: Idehn (7 intervenții, a apărat un 7m), Enache - Lavko 5/9 (1 din 7m), Burlachenko 2/2, Blohm 4/5, Cioca 0/1, Tănasie, De Souza, Laslo 2/3, Araujo 7/10 (2 din 7m), Kovacevic 8/13, A. Popa 0/1, Polocoșer, Fujita 3/4. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu.

SCM Râmnicu Vâlcea Batinovic (10 intervenții), Hossu (5 intervenții, a apărat un 7m) - Aardahl 1/2, Elghaoui 3/3, Dăscălete, Lopez 9/10, Florica 2/3, Glibko 0/1, Fernandez 4/6 (1 din 7m), Liscevic 5/10 (2 din 7m), Stamin, Gonzalez 5/9. Antrenori: Florentin Pera și Goran Kurtes.

Au arbitrat: Bogdan Stark (București) și Romeo Ștefan (Ploiești). Observator: FRH Viorel Ciucan (București).

Aruncări de la 7m: 4-6, transformate 2-4 (au ratat Lavko, A. Popa / Fernadez, Liscevic). Minute de eliminare: 4-6.

M. S.