BUGETUL MARAMUREȘULUI ÎN 2021 – Cresc investițiile, scad cheltuielile

BUGETUL MARAMUREȘULUI ÎN 2021 – Cresc investițiile, scad cheltuielile

Azi a fost o ședință importantă a Consiliului Județean Maramureș, dat fiind faptul că era vorba de votarea bugetului județului Maramureș pe anul 2021.

Conform declarațiilor președintelui CJ Maramureș, Ionel Bogdan, buhetul județului este de 640 milioane de lei, din care 419 milioane vor fi direcționate spre dezvoltare și 221 milioane de lei vor fi pentru cheltuieli de funcționare. Suma alocată pentru dezvoltare este mai mare cu 152% decât anul trecut, iar cheltuielile sunt mai mici cu 12%, după cum spune Ionel Bogdan.

Din banii destinați dezvoltării, mai mult de 300 milioane de lei vor fi alocate drumurilor județene (mai mult cu 150% decât în 2020). ”Drumurile județene sunt o problemă, mai ales cele care sunt în execuție, și vreau să îmi cer scuze în numele Consiliului Județean pentru disconfortul creat”, spune Ionel Bogdan.

Președintele Consiliului Județean Maramureș spune că toate drumurile aflate în execuție vor fi finalizate și se va putea circula la standarde europene pe ele până la sfârșitul anului.

Alte sume vor fi alocate pentru studii de fezabilitate (peste 14 milioane de lei), printre lucrările menționate fiind drumul expres Satu Mare – Baia Mare, centura municipiului Baia Mare, centura municipiului Sighetu Marmației.

În momentul de față sunt 82 de kilometri de drumuri care au licitația făcută, iar peate 90 de kiloemtri de drumuri sunt pregătiți pentru finanțare europeană, după cum a spus Ionel Bogdan. La aceștia se adaugă drumurile cuprinse în planul de reabilitare ale societății județene de drumuri și poduri.

I.V.