Biciclist salvat de salvamontiștii maramureșeni

0
13

Salvamontiștii maramureșeni au fost solicitați în cazul unui accident petrecut în zona Coloniei Topitorilor, deasupra Uzinei de Apă din Baia Mare. Un apel venit prin 112 a anunțat căun biciclist a căzut într-o zonă greu accesibilă. Cu sprijinul STS Maramureș, echipa de prim ajutor a Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș a ajuns în scurt timp la locul accidentului. Salvamontiștii au acordat primul ajutor biciclistului, care a suferit multiple traumatisme. Acesta a fost imobilizat în targa lopată și transportat până la ambulanță cu ajutorul utilajului omolagt folosit de salvatorii montani pentru transportul în teren accidentat. După o coborâre dificilă, accidentatul a fost predat ambulanței, care l-a transportat spre unitatea medicală pentru investigații complexe. Accidentul s-a petrecut pe un traseu frecventat de amatorii de mountain bike.

„Mulțumim ISU Maramureș pentru o nouă colaborare excelentă, precum și colegilor de la STS Maramureș pentru localizarea perfectă a accidentatului, un aspect extrem de important în identificarea celei mai rapide căi de acces la victimă.”, a declarat Dan Benga, managerul Serviciului Public Salvamont Maramureș.

Reprezentantul Salvamont recomandă precauție și dotarea corespunzătoare a celor care practică sporturile extreme deoarece clipă de neatenție se poate încheia cu o tragedie. De asemenea, Dan Benga face apel audiovizualului ca la începutul emisiunilor de profil să transmită mesaje de tipul: „Nu încercați! Protagoniștii din videoclip sunt sportivi profesioniști, special pregătiți pentru practicarea sporturilor extreme” pentru cei care își propun replicarea unor astfel de experiențe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here