BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ „PETRE DULFU” - Bibiloteci locale premiate de ziua cărții

Ziua de 14 februarie este sărbătoarea îndrăgostiților, dar, pentru breasla bibliotecarilor, această zi are o însemnătate aparte, fiind Ziua Internațională a Dăruirii de Carte.

BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ „PETRE DULFU” - Bibiloteci locale premiate de ziua cărții

„Importanța acestei zile este de a împărtăși dragostea pentru carte, de a dărui cartea cât mai multor persoane, de a crește accesul la carte și pasiunea pentru lectură”, au spus responsabilii bibliotecii județene. Începând cu 2018, în fiecare an, în context aniversar, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare obișnuiește să inițieze proiecte ce au ca obiectiv dăruirea de cărți.

„În acest an, a fost demarat proiectul <<Boost communities>>, ce presupune premierea cu cărți a patru biblioteci publice locale din județul Maramureș, care au participat la proiecte naționale, au organizat activități formative, concursuri etc., cu un impact deosebit pentru comunitatea pe care o deservesc”, au mai precizat aceștia.

Bibliotecile premiate sunt bibliotecile publice locale din județul Maramureș care au participat, pe parcursul anului 2020, la proiectul „Code kids - Copiii fac coding în bibliotecile publice”. Proiectul a fost implementat la nivel național de către Fundația Progress, cu sprijinul financiar al Romanian-American Foundation, în parteneriat cu Simplon România, prin intermediul rețelei de biblioteci publice din țară.

Astfel, bibliotecile locale premiate au fost:

-Biblioteca Comunale Copalnic-Mănăștur care a primit 400 de volume;

-Biblioteca Orășenești Ulmeni a primit 378 de volume;

-Biblioteca Comunală Rona de Sus a primit 230 de volume;

-Biblioteca Comunale „Mihai Cupcea” Budești, 154 de volume,

„Proiectul <<Code kids - Copiii fac coding în bibliotecile publice>> oferă posibilitatea copiilor din mediul rural și urban mic să-și dezvolte competențele digitale, de robotică și STEM, precum și să se implice activ în viața comunității în cadrul unor cluburi de coding, deschise în județul Maramureș, la bibliotecile publice menționate anterior”, au spus responsabilii în final, felicitându-i pe câștigători.

 V.R.