BĂTRÂNI ȘI BOLNAVI - Îngrijirile la domiciliu o afacere profitabilă

Tot mai mulți maramureșeni au nevoie de servicii de îngrijiri la domiciliu, iar sumele cheltuite pe acest segment au screcut considerabil.

BĂTRÂNI ȘI BOLNAVI - Îngrijirile la domiciliu o afacere profitabilă

Tot mai bătrâni din Maramureș au nevoie de ajutor specializat și nu se pot descurca singuri sau și familiile lor sunt depășite de situație. Așa se explică și explozia de servicii de îngrijiri la domiciliu. Sumele decontate de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureș pe acest segment au explodat de la un an la altul. 

Conform datelor instituției, în anul 2019 CAS Maramureș a decontat aproximativ 2,2 milioane lei pe acest segment, iar atunci erau 16 furnizori de servicii medicale pe acest segment. 

În anul 2020 sumele pe acest segment au explodat. Nu mai puțin de 3,3 milioane lei au fost contractate, chiar dacă numărul furnizorilor de servicii medicale a scăzut la 15. 

În anul 2021, utlimele date arată că numărul furnizorilor de servicii medicale pe acest segment, care au încheiat un contract CAS Maramureș, a scăzut la 13. Sumele contractate pentru primul trimestru din acest an se ridică la cuantumul de 640.000 lei. 

A.H.