BANI DIN REZERVĂ – 80.000 lei pentru transportul oamenilor spre spațiile de carantinare

0
48

80.000 lei din rezerva bugetară a CJ Maramureș pentru transportul persoanelor spre spațiile de carantinare din județ. Suma a fost aprobată în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean Maramureș de la începutul lunii aprilie. Banii vor merge către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești” al Județului Maramureș, în scopul decontării contravalorii transportului de persoane din Cluj-Napoca către centrele de carantină din județul Maramureș. La acest moment avem la nivel de județ un număr de  42 de locații de carantinare.

„Până în prezent, Consiliul Județean Maramureș a reușit să susțină cheltuielile privind gestionarea pandemiei fie prin alocări de fonduri din rezerva bugetară a instituției, fie prin modificări ale obiectivelor de investiții. Atrag atenția însă că astfel de eforturi financiare nu vor mai fi posibile în lunile următoare, în lipsa unor rectificări bugetare privind fondurile alocate autorităților locale.

În momentul de față, banii pentru astfel de proiecte și acțiuni există în bugetul Consiliului Județean Maramureș, în rezerva la dispoziția Consiliului Județean Maramureș, aceasta fiind reîntregită prin diminuarea sumelor alocate culturii, cultelor și sportului. Problema va surveni lunile viitoare, când astfel de proiecte nu vor mai putea fi susținute, dacă nu vor exista rectificări din partea Guvernului României”, a arătat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here