Bandiți și drogați în acțiune prin cimitirele din Baia Mare

1
69

Cimitirele din Baia Mare au devenit nesigure din cauza celor care își fac veacul în preajma acestora. Băimărenii sunt hărțuiți de tot felul de indivizi dubioși. O băimăreancă povestește un asemenea episod petrecut în week-end:

“Sâmbătă pe la ora 16 am fost la mormântul fratelui meu. Din cauza pandemiei n-am putut merge ca în alți ani. Ce vreau să subliniez e că de data asta nu m-am simțit în siguranță. La intrarea in cimitirul de pe Horia 2, acolo unde e capela, erau niște tipi dubioși. Din ăia ce se droghează din pungă. Aș fi trecut fără să-i bag în seamă. Dar ei (vreo 7 sau 8) au ținut să-mi atragă atenția, etalându-și organele sexuale. I-am ignorat total, dar asta nu înseamnă că m-am simțit în siguranță… Am curățat în grabă mormântul, tot uitându-mă peste morminte să văd dacă nu vin drogații și am plecat în grabă pe la ieșirea spre Combinat. M-am temut să ies pe unde am intrat. Am 60 de ani și nemernicii ăia mă puteau ataca ușor. Era ziua în amiaza mare, ca să zic așa.” Așa sună relatarea femeii pe o rețea de socializare. Băimăreanca s-a adresat autorităților locale șI apoi organelor de poliție. Acestea au îndrumat-o să contacteze numărul de urgență sau Poliția Locală.

“Polițistul îmi spune că în astfel de situații sun la politia locală sau la 112. Când a zis de 112 mi-a venit în minte cazul de la Caracal. și am întrebat: <<O să mă rezolve cei de la 112 așa cum au rezolvat-o pe Alexandra Măceșan?>>. Polițistul a încheiat discuția cu mine dorindu-mi sănătate. I-am întors urarea și am plecat. Practic, mi-am bătut gura degeaba”, își încheie relatarea băimăreanca.

Ceea ce i s-a întâmplat femeii nu este nici pe departe un caz izolat.

“Am reparat și gardul cimitirului și tot eu am fost cea atacată și jefuită ziua în amiaza mare în acest cimitir (Horia 2). Am sunat la 112. Au venit, au făcut proces verbal de constatare. Sâmbătă când am fost din nou la cimitir, situația a fost aceeasi. Drogați erau, dar paza nu era” povestește o altă băimăreancă.

O altă băimăreancă povestește ce a pățit un prieten de-al ei. “”În urmă cu două săptămâni, tot în cimitir, a fost un prieten cu mama lui, la mormântul fratelui/fiului acestora. Amicul meu a plecat mai repede. În scurt timp, bronzații i-au furat poșeta mamei”.

Port de armă sau spray lacrimogen

După ce au apărut astfel de postări nu au întârziat să apară sfaturile. S-a spus despre felul cum trebuie făcute solicitări către Primărie sau organele de poliție dar s-a pomenit inclusiv de portul de armă sau de spray lacrimogen, pentru a spori gradul de siguranță.

Este foarte posibil ca numărul de cazuri să fie mult mai mare dar alte persoane nu au avut probabil curajul să se exprime sau să meargă mai departe pentru a stopa acest tip de comportament ce pune în pericol siguranța și viața cetățenilor. Cei agresați solicită luarea unor măsuri urgent, în contextul în care atât Primăria Baia Mare (prin Serviciul Public Ambient Urban) cât și Poliția locală și cea națională pot interveni pentru a evita astfel de probleme ce pot să degenereze înspre lucruri chiar mai grave.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here