BAIA SPRIE – Colectarea selectivă a deşeurilor începe să prindă contur

0
201

Colectarea selectivă a deşeurilor ar trebui să aibă loc în fiecare localitate din Maramureş. Sunt administraţii locale, cum este cazul oraşului Baia- Sprie, unde colectarea selectivă începe să prindă contur, conform spuselor primarului oraşului, Alin Sebastian Bîrda.

„În ceea ce priveşte programul de colectare selectivă a deşeurilor, care se aplică începând de la 1 aprilie 2020, vreau să vă spun că pentru o primă lună, aprilie, lucrurile au mers bine şi luând în considerare unele impedimente. Baia-Sprie a reuşit într-o proporţie foarte mare să se alinieze la standarde. Vom continua cu distribuţia pubelelor albastre pentru hârtie-carton şi sunt convins că în scurt timp colectarea selectivă va deveni o practică comună şi normală în comunitatea noastră”, a precizat primarul oraşului Baia-Sprie.

Acesta a mai arătat că administraţia locală are în teste timp de o lună o măturătoare stradală de care este nevoie în activitatea de curăţenie: „Ar reprezenta o achiziţie foarte utilă în curăţarea trotuarelor, a pieţei alimentare şi a parcurilor, precum şi a altor spaţii cu acces dificil. Trebuie să menţinem curăţenia în oraş, e o condiţie absolut necesară pentru sănătatea membrilor comunităţii noastre”.

Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here