BAIA MARE - Zacusca de casă, vedeta targului de produse tradiționale

Maramureșenii care vin la târgul de produse trandiționale din Baia Mare, sunt întâmpinați cu o mare diversitate de bunătăți: de la produse lactate, la cele de creștere a imunității, produse apicole, mere, zacuscă, varză murată, sucuri naturale până inclusiv la dezinfectant.

BAIA MARE - Zacusca de casă, vedeta targului de produse tradiționale

 Doamna Adriana Pop, președintele colectivului Bunătăți Moroșenești, ne mărturisește că în această perioadă, extrem de apreciată și cumpărată este zacusca de casă.

“Acum este perioada zacuștilor, pentru că este post și mă bucur de acest lucru. Mai facem și o cură de dezintoxicare a organismului. Trece foarte bine zacusca, dar și tonicele și siropurile. Tonicele sunt ideale pentru creșterea imunității. Ca și noutate, astăzi am adus un cidru cu ghimbir, care este bun pentru răceală. Am adus diverse băuturi, mai puțin alcoolice, oțet de mere pădurețe, vinuri tonice, care sunt foarte bune în perioada de pandemie. Avem și o gamă variată de siropuri: de brad, cătină, vișine, lavandă pentru insomnii, afine, soc. Mai avem și dezinfectant din produse naturale, avem și diverse produse din castane, din castanele noastre: piure de castane, castane confiate, sirop de castane și toping de castane”, mai spune Adriana Pop.

Pe lângă toate aceste bunătăți, târgul de produse tradiționale mai oferă și prăjitură de casă, ulei de floarea soarelui sau de dovleac, gemuri și dulcețuri.

A.H.