BAIA MARE - Vouchere de 5000 de euro pentru familiile care doresc mașini electrice

Fond pentru încurajarea băimărenilor care doresc să achiziționeze mașini electrice. Dar și bani pentru piste de biciclete și transport în comun electrice. Este inițiativa venită din partea unor consilieri locali care speră ca totul să nu rămană doar la stadiul de idée, ci să devină realitate.

BAIA MARE - Vouchere de 5000 de euro pentru familiile care doresc mașini electrice

“Zeci de ani, Baia Mare a fost un oraș foarte poluat. Trebuie gândit un proiect integrat care să vizeze mașini personale electrice, piste de biciclete și un transport în comun electric modern. Crearea unui fond de 500.000 euro din care să se acorde vouchere pentru familiile care doresc achiziționarea unui autoturism electric, ar reprezenta un prim pas, iar prin fonduri europene să se achiziționeze mijloace de transport în comun electrice și să se realizeze mult doritele piste de biciclete”, spun inițiatorii acestui proiect.

“Ideea spre care trebuie să mergem este reducerea poluării, iar mașinile sunt cei mai mari poluatori. Plecând de la acest aspect Baia Mare are nevoie de o strategie de luptă împotriva poluării. Iar crearea unui fond și acordarea unui voucher de 5000 euro pentru cei care doresc să achiziționeze mașini electrice poate fi un prim pas, Apoi infrastructura de alimentare a acestor mașini, cat și transportul în comun, care este o mare problemă”, susține Bogdănel Gavra, consilier local.

Mai trebuie subliniat poate faptul că municipiul Baia Mare ar avea acum sub 50 de mașini electrice, ceea ce este foarte puțin, semn că stimularea achiziționării unor astfel de vehicule de către autoritățile locale este inexistentă.