BAIA MARE – STOP CERSETORILOR – Sute de cerșetori ridicați de pe străzi

1
686

Cerșetoria este o problemă, dar nu numai în Baia Mare, ci și în alte orașe din Maramureș. Cerșitul este pentru unii un job, un mijloc de a-și caștiga existența, iar pentru alții este un mod de a caștiga bani frumoși de pe urma rețelelor de cerșetorie. Dar cerșetoria nu ar exista dacă nu ar fi întreținută de cei mai mulți dintre noi, cărora li se face milă de unul sau de altul și se oferă să îi ajute cu un ban. Anul trecut, pe raza municipiului Baia Mare au fost identificate nu mai puțin de 312 persoane care apelau la mila publicului.

Cifrele oficiale au fost prezentate recent de administrația locală în cadrul unui raport valabil pentru anul trecut. În 2019, în municipiul Baia Mare au fost organizate 74 de misiuni specifice de menținere și asigurarea ordinii publice și fluidizarea traficului rutier, respectiv au fost depistate 381 de persoane fără adăpost care au fost predate Direcției de Asistență Socială.

Polițiștii locali au identificat 63 de persoane care practicau prostituția, toate fiind sancționate contravențional. Tot anul trecut am avut 65 de acțiuni vizând nerespectarea legislației de către deținătorii de câini. În total, s-au aplicat 2.636 amenzi, creșterea fiind evidentă (în 2018 am avut 1.064 sancțiuni contravenționale aplicate). Tot anul trecut 11 persoane  au fost depistate comercializând produse din tutun pe raza municipiului Baia Mare, fiind confiscate și predate autorităților peste 1.600 țigarete.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here