BAIA MARE - Și-au fraierit clienții pentru a se îmbogăți

Mai mulți agenți economici au fost verificați de polițiști vizavi de produsele pe care le-au pus în vanzare. Așa s-a descoperit că, o parte din aceștia, vindeau produse contrafăcute la prețul celor originale.

BAIA MARE - Și-au fraierit clienții pentru a se îmbogăți

Articole vestimentare și jucării contrafăcute, asta au descoperit polițiștii în urma unor controale efectuate la unii agenți economici din Baia Mare. Oamenii legii au confiscat bunurile respective, în valoare de 10.000 lei. 

”Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii, descoperiri și combaterii comercializării de produse contrafăcute pe raza municipiului Baia Mare.

În cadrul activităților de verificare efectuate, au fost verificați patru agenți economici, fiind identificate 54 de articole de îmbrăcăminte și jucării, purtând fără drept denumirea și semnul distinctiv al unor mărci înregistrate, pentru care reprezentanții agenților economici verificați nu au putut prezenta certificate de conformitate sau licențe care să ateste originalitatea acestora și care să permită comercializarea lor.

Având în vedere existența unor suspiciuni cu privire la faptul că mărfurile destinate comercializării sunt contrafăcute, polițiștii au dispus măsura indisponibilizării și ridicării întregii cantități de articole vestimentare și a jucăriilor identificate până la finalizarea cercetărilor. Bunurile în valoare de aproximativ 10.000 lei au fost depuse la camera de corpuri delicte”, precizează IPJ Maramureș.

În cauză polițiștii au întocmit două dosare penale urmând ca sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, să se efectueze cercetări cu privire la săvârșirea a 20 de infracțiuni de punere în circulație fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, precum și în vederea identificării și trageri la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

A.H.