BAIA MARE – S-a inaugurat ”Harta Muzeului Satului”

1
305

Turiștii care trec de acum înainte pragul Muzeului Satului, din Baia Mare, au la dispoziție și o hartă, în zona casei de bilete.

Printre altele, harta arată vizitatorilor zonele etnografice ale Maramureșului, care pot fi vizitate în muzeul în aer liber. ”De azi înainte, în zona casei de bilete, vizitatorii noștri vor fi întâmpinați de un punct de informare monumental, din lemn de stejar, după modelul porților maramureșene, iar pe hartă vor regăsi desenate, cu o grafică deosebită, toate obiectivele de arhitectură populară ce se regăsesc în muzeul în aer liber, precum și o hartă cu zonele etnografice ale Maramureșului.

Suntem bucuroși că am reușit să începem lucrările de construcție a unui nou obiectiv de arhitectură tradițională, achiziționat în anul 2018, o fierărie din localitatea Giulești, cu un inventar foarte bogat, aceasta fiind între ultimele fierării funcționale din zonă. Este primul obiectiv reconstruit în Muzeul satului în ultimii 20 de ani”, a declarat Monica Mare, directorul Muzeului de Etnografie și Artă Populară.

Aceasta a precizat că, în cadrul Muzeului Satului, s-au finalizat și lucrările de restaurare la ”Casa Firiza”, unde acoperișul a fost complet restaurat iar fundația a fost ridicată cu încă un rând de piatră.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here