BAIA MARE - Grădiniță nouă pentru locuitorii din cartierul Vasile Alecsandri

Locuitorii din cartierul Vasile Alecsandri se vor bucura de o grădiniță nouă. Lucrările sunt în toi, astfel că nu peste multă vreme copiii care vor ajunge aici vor avea condiții europene pentru studiu și joacă.

BAIA MARE - Grădiniță nouă pentru locuitorii din cartierul Vasile Alecsandri

Primăria Baia Mare a anunțat că în municipiu se află în derulare trei proiecte și anume construirea unei grădinițe noi, respectiv reabilitarea Grădinițelor nr.10 și “Micul Prinț”. În toate cele trei cazuri vorbim de finanțări obținute de către Municipiul Baia Mare prin Programul Operațional Regional 2014-2020, fiind vorba despre aproximativ 15 milioane de lei.
 

Primăria a anunțat că grădinița nouă va fi dată în folosință în vara acestui an, aici urmând a se desfășura procesul instructiv-educativ de implementare a metodelor pedagogice actuale pentru 180 de copii. Sălile de grupă vor fi dimensionate pentru 20 copii, prin asigurarea unui cubaj de aer de min. 5mc, suprafața construită desfășurată fiind de 1850 mp. În momentul de față stadiul de execuție a lucrării este de 60% și se lucrează la partea de arhitectură finisaje, atât interioare cât și exterioare.
 
La Grădinița nr.10 ( str. Gheorghe Marinescu) vorbim despre o reabilitare termică a clădirii. Au fost finalizate până în prezent lucrările la instalația electrică și la instalația termică. Când vor permite temperaturile, pentru a nu rămâne copiii fără cădură, va fi înlocuită și centrala termică. Totodată, înlocuirea șarpantei, a geamurilor, precum și lucrările de anvelopare termică a clădirii vor fi realizate când condițiile climatice vor permite aceste lucrări.

Sunt planificate lucrări la finisajele interioare în zonele de intervenție, tavane casetate, glafuri, scafe ferestre, trasee ingropate, zugrăveli pereti. Nu în ultimul rând,  avem Grădinița "Micul Prinț" ( Str. Cuza Vodă). Aici au fost deja finalizate lucrările de înlocuire a acoperișului precum și izolarea subsolului. Lucrările la instalațiile electrice, la instalațiile termice și înlocuirea ferestrelor sunt realizate și ele în mare parte, pentru ca odată cu sosirea primăverii să se treacă la  continuarea lucrărilor de anvelopare termică a clădirii. 

FOTO Primaria Baia Mare

H.D.