BAIA MARE - Goană pe bd București urmărit de politie

Un bărbat care s-a urcat băut la volan și fără permis de conducere, a încercat să fugă de poliție, însă fără succes.

BAIA MARE - Goană pe bd  București urmărit de politie
publika.md

Goană pe străzile din Baia Mare, ieri seară, cand un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice și fără permis, a încercat să scape de poliție. Acesta a fost urmărit de oamenii legii, care au folosit semnalele acustice și luminoase ale mașinii de intervenție. Șoferul urmărit nu s-a lăsat însă intimidat și și-a continuat cursa. În cele din urmă a fost prins, iar acum este cercetat pentru comiterea a două infracțiuni.

”Aseară, 15 aprilie, ora 20.18, polițiștii din Baia Mare au fost sesizați cu privire la faptul că șoferul unui autoturism se află sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii au identificat în trafic autoturismul menționat de apelant circulând pe Bulvardul București din direcția Europa către strada Gării din municipiu.

Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului folosind semnalele acustice și luminoase, însă conducătorul auto și-a continuat deplasarea, virând la stânga peste marcajul longitudinal dublu continuu și apoi a oprit în fața unui imobil.

În urma verificărilor polițiștii au identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat de 40 de ani din Copalnic-Mănăștur, care nu deține permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracțiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, au precizat reprezentanții IPJ Maramureș.

A.H.