Baia Mare are interpreți valoroși de la vârste fragede

0
181

Patricia Moldovan este o tânără interpretă de muzică populară din Baia Mare. Are 12 ani și este elevă la Școala Populară de Arte „Liviu Borlan”, la secțiunea muzică populară. În privința muzicii, ne spune că, cântă de când se știe, abordând la spectacole melodii din zona Chioarului, Codrului și uneori a Maramureșului Istoric.

„Eu cânt de când mă știu, vorba aceea, dar teoretic am început să frecventez cursurile de canto acum trei ani, la Palatul Copiilor din Baia Mare. Între timp, am devenit elevă și la Școala Populară de Arte „Liviu Borlan”, secțiunea muzică populară. Suplimentar fac pregătiri în cadrul Ansamblului Folcloric Național Transilvania”, ne povestește aceasta.

Patricia abordează în principiu muzica populară dar, la câteva evenimente dintre cele la care a participat, a abordat puțin și muzica etno, deși, ne spune că cea care o reprezintă este muzica populară.

Premiul cel mare la concursul „Armonii de vacanță”

Până acum a participat la multe concursuri la care a obținut premii importante, cel mai recent fiind cel de la concursul online „Armonii de vacanță”, unde a obținut cea mai mare notă.

„Am participat la multe concursuri până acum, unde am obținut premii frumoase, dintre care aș vrea să amintesc un premiu drag mie, Trofeul Festivalului „Lira”, de anul trecut și bineînteles cel de la concursul „Armonii de vacanță”. La acest concurs jurizarea a fost făcută în direct, cinci jurați au acordat note fiecărui concurent, iar la sfârșit s-a anunțat premiul cel mare, cu cea mai mare medie din concurs. Precizez ca acest concurs a avut două secțiuni: muzică populară și muzică ușoară, iar eu am avut cea mai mare medie”, spune fata.

Pandemia, o etapă grea pentru artiști

Pandemia este o etapă greu de traversat pentru toată lumea, cu atât mai mult pentru tinerii artiști, cărora le lipsește din plin publicul, scena, emoțiile, și tot ce îi făceau să vibreze când erau în fața publicului.

„În perioada pandemiei mi-a lipsit mult scena, publicul, emoțiile… Concursurile online au și ele farmecul lor… Îmi amintesc ce emoții mari am avut în timpul jurizării. Sper totuși să ne revenim, pentru că, concursurile pe scenă chiar dacă sunt mai grele, sunt mult mai frumoase”, spune Patricia Moldovan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here