BACALAUREAT 2020 – Peste 4000 de elevi maramureșeni susțin examenul de azi

0
103

Examenul de Bacalaureat din acest an se desfășoară în condiții noi de când cu pandemia asta de coronavirus. La nivel de județ azi, 22 iunie, peste 4000 de absolvenți ai clasei a XII-a vor susține prima probă din Examenul național de Bacalaureat 2020.

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, începe azi cu proba scrisă la Limba și literatura română, urmată marți, 23 iunie, de proba la Limba și literatura maternă, miercuri, 24 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului și a specializării, este programată joi, 25 iunie.

Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a anunțat că pentru susținerea probelor scrise, în centrele de examen din județ s-au înscris 4020 de candidați, dintre care 3151 candidați din promoția curentă, respectiv 869 candidați din promoțiile anterioare. În județul Maramureș își desfășoară activitatea, în această sesiune, 27 de centre de examen.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie (până în ora 12.00). Afișarea rezultatelor se va face cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului. Probele încep la ora 9.00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8.30.

La intrarea în unitatea de învățământ a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic și a elevilor va fi măsurată temperatura (care nu va trebui să depășească 37,3 grade Celsius) de cadrul medical care va asigura asistența medicală pe întreaga durată de desfășurare a activității, vor fi asigurate materiale și echipamente de protecție (covorașe dezinfectante, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini etc.).

În centrele de examen din județ a fost realizată curățenia și dezinfectarea pardoselilor, a obiectelor din sala de curs (pupitre, mese, scaune), clanța ușii, mânerul de la geamuri, pervazul ferestrei, prin ștergere cu apă și detergent, apoi cu substanțe biocide. Mai trebuie spus că în sălile de clasă activitățile/examenele se vor desfășura prin stabilirea locurilor astfel încât să existe o distanță între elevi/candidați, pe rânduri și între rânduri, de doi metri unul față de celălalt;

Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here