AVERTIZARE METEO - Val de frig peste Maramureș în următoarele zile

Frigul pune stăpanire pe Maramureș începand din această seară și pană către finalul de săptamană.

AVERTIZARE METEO - Val de frig peste Maramureș în următoarele zile
A fost emisă o avertizare meteo care va intra azi, 6 martie, ora 21.00, în vigoare și este valabilă pană în data de 08 aprilie, ora 10:00. Meteorologii anunță pentru următoarele două zile precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori;intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece. 
Administrația Națională de Meteorologie anunță că începând din noaptea de marți spre miercuri (6/7 aprilie), în sud-vestul, centrul și nord-estul ţării, precum și în zonele montane și deluroase, vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15...20 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte.
ANM mai arată că temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar la munte peste 70 km/h, spulberând zăpada, cu precizarea că vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toată țara, cu temperaturi minime preponderent negative.
Mai trebuie spus că precipitații mixte, dar slabe cantitativ, se vor semnala pe parcursul zilei de marți (6 aprilie) și în regiunile nord-vestice. Până sâmbătă (10 aprilie) vremea se va menține deosebit de rece, iar în cursul nopților și al dimineților local se va produce brumă.
A.H.