AU PLECAT DIN MARAMUREȘ – Cinci milioane de măști livrate în 24 de ore

0
403

În contextul actual al pandemiei, modul de desfășurare a alegerilor locale din 27 septembrie 2020 include și utilizarea măștilor de protecție în procesul de votare. Maramureșul a dezvoltat producția acestor măști necesare, acoperind nevoia fiecărei secții de votare din România. Techtex Maramureș a livrat în 24 de ore 5.000.000 de măști pentru toate prefecturile din România.

Prin oferta pe care am depus-o, ne-am asumat că vom livra măștile în 24 de ore. Ne-am organizat corespunzător și am reușit. Câștigătorul a fost anunțat marți, 15 septembrie 2020, iar contractul a fost semnat joi după-amiază. Camioanele erau pregătite, au fost încărcate joi înainte de ora 21.00, iar vineri cele cinci milioane de măști chirurgicale au fost preluate de prefecturile din toată țara”, a declarat Ioan Filip, președintele Grupului Taparo.

Așa cum „Glasul Maramureșului” a anunțat  în 17 septembrie, Techtex Maramureș a câștigat contractul cu Ministerul Sănătății pentru producerea măștilor de protecție. Este prima companie din România care a produs echipamente de protecție, precum și singurul producător de material filtrant și de material nețesut din polipropilenă din țară.

Calitate și cantitate

Masca chirurgicală produsă de Techtex asigură o filtrare bacteriană de peste 98%, dar are și rezistență la stropire, un mare avantaj în ceea ce privește prevenirea infectării cu COVID-19.

Avem capacitatea să producem 50 de milioane de măști chirurgicale, FFP2 și FFP3 pe lună. Iar la acest moment dispunem de stocurile necesare pentru a acoperi necesarul României”, a mai spus președintele Taparo, Ioan Filip.

Compania a investit în echipamente de laborator, astfel încât calitatea este controlată la cel mai înalt nivel. Măștile sunt avizate de Ministerul Sănătății, prin Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, de Ministerul Apărării Naționale și alte autorități internaționale care urmăresc respectarea normelor medicale și de prevenție.

Vrem ca România să nu mai fie total dependentă de importuri și să conteze în Europa, în ceea ce privește producția textilelor și dispozitivelor medicale”, a declarat Ioan Filip, președintele Grupului Taparo.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here