APROAPE DE SET - ACSF Recea, victorie cu CSM Slatina după un nou joc spectaculos

Azi, s-au disputat două partide din Grupa A a play-out-ului Ligii 2 la fotbal.

APROAPE DE SET - ACSF Recea, victorie cu CSM Slatina după un nou joc spectaculos

Foarte probabil, în acest an, ACSF Recea este cea mai spectaculoasă echipă din Liga 2 atunci când joacă pe teren propriu. Echipa antrenată de Florin Fabian joacă ofensiv, își crează foarte multe ocazii și înscrie goluri, indiferent de numele adversarului.

Așa s-a întâmplat și în meciul de azi, cu CSM Slatina, deși ACSF Recea nu a avut în teren trei piese importante. Golgheterul Marius Coman este accidentat, Rassambek Akhmatov a fost suspendat, iar Alin Fică a fost depistat cu Covid-19 la ultima testare.

ACS Fotbal Comuna Recea - CSM Slatina 5-2 (1-1)

ACSF Recea: Răilean – B. Mendoza (85 Gal), Burdeț, Oiță, R. Ispas – Micaș (cpt.), Szecui – Văsălie (85 E. Piroska), Brata (70 Chinde), Mărieș – Batin (62 Balha). Rezerve neutilizate: Bota – Bura, Jucan, Lung. Antrenor: Florin Fabian

CSM Slatina: Preduț – Bodri (61 Rogoveanu), Cr. Preda, M. Manea, Pisaru (88 Al. Dinu)– M. Grigore (88 Enache), D. Toma, Deta (61 Iana), Oprescu (61 Necșulescu) – Doman (cpt.), I. Stoica. Rezerve neutilizate: Velcu – A. Stan, Cotigă, C. Radu. Antrenor: Cristian Stănculețu.

Arbitru: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca). Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Călin Cimponeriu (ambii din Lugoj); Rezervă: Mircea Salomir (Cluj-Napoca). Observatori: Ioan Duma (Sibiu) și Radu Bîtea (Oradea).

Meciul a început rău pentru gazde care s-au văzut conduse din min. 16. Ispas a pierdut o minge la 30 de metri, Cătălin Doman a centrat de pe dreapta și Ianis Stoica a trimis mingea în plasă, cu latul de la 6 metri, pe jos (0-1).

Egalarea a venit în min. 34, după un luft al fundașului oaspeților M. Manea. Mingea a ajuns la Alin Văsălie care a pătruns în viteză pe partea dreaptă, a centrat tare pe jos și Paul Batin a înscris de la 5 metri, din alunecare (0-2).

În primul minut din repriza a doua ACSF Recea a trecut în avantaj. Rareș Ispas a centrat impecabil de pe stînga, Paul Batin, aflat la 10 metri, s-a înălțat ca în vremurile bune și a înscris cu capul, mingea atingând ambele bare laterale ale porții oaspeților, înainte de a intra în plasă (2-1).

Jocul a fost în continuare spectaculos și CSM Slatina a egalat, în min. 55. Lansat în adâncime de Cătălin Doman, Deta, aflat singur față în față cu Răilean, i-a pasat lui Ianis Stoica și acesta a realizat dubla, din alunecare, de la 8 metri, cu poarta goală (2-2). 

Nu au trecut decât trei minute și Rareș Ispas a centrat din nou excelent de pe stânga pentru Paul Batin, care a marcat cu capul, jos, în stânga portarului, de la 12 metri (3-2), realizând hattrick-ul.

În continuare echipa lui Florin Fabian a atacat constant și a obținut o lovitură de la 11 metri, în min. 67. Mingea șutată tare de Adrian Micaș a fost respinsă de Preduț, după care, în încercarea de a reține balonul, portarul oaspeților l-a faultat pe Alexandru Mărieș. Tot tânărul atacant al echipei din Recea a executat penalty-ul, după ce a câștigat disputa cu Micaș și Brata, și a înscris sub bara transversală (4-2).

Scorul final a fost stabilit în min. 80. Rareș Ispas a centrat din nou perfect de pe stânga (a treia pasă de gol din acest meci) și Viorel Chinde, aflat la 10 metri de poarta oaspeților, a marcat cu un șut din voleu, la prima atingere de balon de când a intrat pe teren. A fost primul gol marcat de Chinde în Liga 2 și până la final am mai consemnat și debutul tânărului Erik Piroska, fiul lui Attila Piroska.

Rezultatele etapei a șasea:

vineri, 30 aprilie, ora 11

- ACSF Recea - CSM Slatina 5-2 (1-1);

- Metaloglobus București - Pandurii Lignitul Târgu Jiu 3-1 (2-0);

- sâmbătă, 1 mai, ora 12.30, Digi Sport 1

- Farul Constanța - Universitatea Cluj-Napoca;

- Ripensia Timișoara stă.

Clasament: 1. Metaloglobus București 39p, 2. Farul Constanța 39p, 2. Universitatea Cluj 36p, 4. Ripensia Timișoara 33p, 5. ACSF Recea 32p, 6. CSM Slatina 19p, 7. Pandurii Târgu Jiu 14p. 

ACSF Recea se luptă cu Ripensia Timișoara pentru a evita locul 5, care duce la barajul pentru menținerea în Liga 2. În ultima etapă, ACSF Recea joacă în deplasare cu Universitatea Cluj, iar Ripensia acasă cu Metaloglobus București.

M. S.