Aproape 230 de maramureșeni și-au pierdut locul de muncă

0
52

Pe parcursul lunii iunie, aproximativ 230 de maramureșeni au rămas fără loc de muncă. Conform datelor Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Maramureș, la finele lunii trecute, în județ, erau înregistrați aproape 1.000 de șomeri noi intrați în evidențele instituției.

“În luna iunie a.c. au intrat în total 991 șomeri, care sunt distribuiți astfel: 228 persoane le-a încetat CIM (n.red. contract individual de muncă) și și-au depus dosarul și au solicitat indemnizație de șomaj; 258 sunt absolvențI, promoția 2020 (care trebuie să se înregistreze în termen 60 de zile de la data absolvirii, până în 29 iulie a.c), iar restul de 505 sunt persoane în căutarea unui loc de muncă care s-au înregistrat în evidența noastră, fie beneficiari ai VMG-ului (n.red. venitul minim garantat). Prognozăm o creștere a ratei șomajului în luna iunie, față de luna mai, a.c.,  cu aproximativ 0,10 pp (puncte procentuale – n.red), iar numărul de șomeri de la 4.183 câți au fost la 30 mai 2020, să ajungă la 4.478 la finalul iunie a.c. De asemenea, au crescut și angajările în luna iunie. Astfel, în iunie s-au angajat 411 șomeri”, a precizat Ștefania Donca, purtătorul de cuvânt al AJOFM Maramureș.

De precizat că, în timpul stării de urgență, aproximativ 600 de maramureșeni au reușit să se angajeze, conform datelor AJOFM Maramureș. Astfel, în luna martie s-au angajat 331 de persoane, în timp ce în luna aprilie doar 83. Odată cu finalul stării de urgență, însă, a crescut din nou numărul angajărilor. Astfel, în luna mai 208 maramureșeni au reușit să-și găsească un loc de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here