Apă de ploaie multă… în prag de alegeri

1
60

Luni, 17 august, o nouă zi în care ploaia a inundat Strada Mărgeanului din Baia Mare. Mai mulți trecători au postat imagini pe rețelele de socializare cu situația de pe stradă, imagini care au strârnit repede reacții din partea cetățenilor.

„Aveți mare grijă la intrarea de pe Strada Margeanului, e inundată”, anunță Radu Ciolacu.

„O nouă zi, cu un nou episod. Aceleași probleme vechi și nici o rezolvare, din păcate”, spune altcineva.

„Asta înseamnă ca Baia Mare să fie condusă haotic… lipsa canalizării”, spune Alexandru Șomcutean.

Un localnic se plânge că și-a pierdut numărul mașinii traversând zona.

„Este super bine, ce să zic. Eu am rămas dimineață în zona ATP fără de numărul de la mașină, și nu cred că am șanse să îl mai găsesc”, spune Dan Trif.

Altcineva readuce în discuție „proiectul ștrand”. „Și ne mai plângem că orașul nu are ștrand. Tot orașul e un ștrand masiv când plouă”, spune Claudiu Pop.

Unii văd partea plină a paharului. „Vă spălați mașinile gratis, mai ales partea de jos! Nu-i bine?”, spune Vali Robb.

Strada Pășunii redenumită

Probleme au fost și pe Strada Pășunii din Baia Mare. Cu această ocazie băimărenii n-au stat prea mult pe gânduri și au redenumit-o „Valea Pășunii”.

„Bună dimineața, așa arată Strada Pășunii, la intersecția cu Strada Grănicerilor. De ani de zile este la fel la orice ploaie, nici o schimbare.

Mulțumim pentru izvor”, spune Dan Butian.

„Mai bine i-am spune Valea Pășunii”, zice Anastasia Bîrda.

O băimăreancă anunță că și la intrare în Tăuții Măgherăuș a apărut, dimineață, un izvor de apă.

Paul Ciupitu este de părere că a plouat mult și tare, de aia canalizările nu pot face față volumul mare de apă. Un alt localnic spune că s-a asfaltat canalul de scurgere situat după sensul giratoriu de pe stradă, de aia iese apa în afară.

Treceri de pietoni pentru… barcagii

Din cauza unor deficiențe de execuție a carosabilului din zona centrală a Sighetului, pe timp de ploaie, apa se acumulează și apar „lacuri de acumulare”. Neavând înclinația necesară, apa pluvială nu se mai scurge de pe carosabil și adesea inundă zonele din apropiere. Trecerile de pietoni ajung sub apă și cetățenii sunt nevoiți să le ocolească, expunându-se riscului de a fi accidentați. Această situație neplăcută durează de mai mulți ani încoace.

“S-a greșit când administația locală a făcut recepția lucrărilor. Domnilor de la Primărie nu prea le pasă. Ei nu circulă pe jos ca și noi, oamenii de rând”, a spus Ioan Muntean.

“Nu este normal să nu putem trece strada în locurile marcate din cauza acumulărilor de apă. În curând vine sezonul ploios și situația va fi și mai rea”, a spus Florica Nan.

“Cei care au obligația de a rezolva aceste aspecte, care nu prea au nimic de a face cu o urbe modernă, ar trebui să dea dovadă de o mai mare responsabilitate. Ni se tot promite, mai ales în perioda alegerilor, că asemenea probleme nu vor mai exista. Din păcate, sunt doar promisiuni”, a spus Dumitru Varga.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here