ANUL ACESTA - Cinci chestiuni legate de epidemie care rămân valabile

Majoritatea regulilor temporare stabilite de autorități anul trecut, în contextul epidemiei de coronavirus, rămân valabile la trecerea în 2021.

ANUL ACESTA - Cinci chestiuni legate de epidemie care rămân valabile
  1. Măsurarea temperaturii și purtarea măștii faciale la birou

În timpul stării de alertă, angajatorul este obligat să desemneze o persoană responsabilă de măsurarea temperaturii tuturor persoanelor care intră în sediul firmei, așa cum s-a stabilit prin Ordinul Ministerului Muncii 3.577/2020. Asta înseamnă atât salariații proprii, cât și orice altă persoană străină, inclusiv inspectorii de stat veniți în control. De principiu, cei care au febră mai mare de 37,3°C și/sau simptome specifice coronavirusului n-au voie să intre și să rămână la sediu, spun specialiștii de la avocatnet.ro

  1. Necesitatea folosirii muncii la distanță și o facilitate fiscală nouă

Trecerea salariaților pe telemuncă sau pe munca la domiciliu este obligatorie acolo unde este posibilă, în timpul stării de alertă, conform celei mai recente hotărâri de prelungire a stării de alertă (3/2021). Iar acolo unde această trecere nu-i posibilă, marii angajatori (cei care au peste 50 de salariați) sunt obligați să impună un program de lucru decalat.

 

  1. Facilități fiscale la testarea și vaccinarea salariaților

Dincolo de banii netaxabili pentru telemuncă, mai este un ajutor indirect demn de menționat. Este vorba de o facilitate fiscală introdusă pe finalul anului trecut, care între timp a fost extinsă. Mai precis, în octombrie 2020 s-a stabilit că cheltuielile angajatorului cu testarea pentru coronavirus a salariaților, pe timp de stare de alertă sau de urgență, sunt scutite de impozit și de contribuțiile sociale pentru pensii și sănătate.

  1. Ajutoarele de stat disponibile, care te ajută să-ți păstrezi salariații

Anumite ajutoare directe pentru angajatori, care să-i ajute să ducă mai ușor povara costurilor salariale, sunt valabile și în prima jumătate a anului 2021. Practic, deși acestea erau inițial pentru anul 2020, valabilitatea lor a fost extinsă până în iunie 2021.

  1. Recuperarea costurilor salariale cu liberele părinților

Atât timp cât epidemia de coronavirus duce la restricționarea prezenței elevilor în școli (cei care au până la 12 ani sau, dacă au dizabilități, până la 26 de ani), părinții lor pot cere angajatorului libere plătite în baza OUG 147/2020. Așa cum explicam acum câteva luni, marea diferență între această ordonanță și celălalt act normativ care permite părinților să ceară libere plătite (Legea 19/2020, care se referă la alte situații extraordinare în care prezența fizică în școli este limitată) este că, în baza ordonanței, angajatorii pot cere lunar la stat decontarea integrală a banilor plătiți pentru salariați (sumele nete și taxele aferente), conform avocatnet.ro

C.S.