ALFABETIZARE - Copiii din Ponorâta merg la școală chiar și în vacanță

Copiii din Ponorâta au nevoie de sprijin pentru a își atinge adevăratul potențial. Cu atât mai mult în contextul pandemiei, care contribuie semnificativ la agravarea inegalităților sociale.

ALFABETIZARE - Copiii din Ponorâta merg la școală chiar și în vacanță

Asociația Reality Check a anunțat că timp de cinci zile, între 26 și 30 aprilie, 28 de copii din clasele primare din Ponorâta care merg regulat la școală, dar nu au reușit să învețe să scrie și să citească, participă la un curs intensiv de alfabetizare rapidă și la activități de dezvoltare personală prin aventură și joc organizate de șase specialiști ai Fundației Noi Orizonturi Lupeni.

„Cei 28 de copii sunt împărțiți în două grupe de câte 14 copii: prima grupă participă de dimineață la atelierul de literație, iar cea de-a doua grupă participă la sesiunea de dezvoltare personală, urmând ca la prânz grupele să se schimbe. Copiii primesc zilnic o masă caldă. Activitățile sunt gândite de specialiștii Fundației Noi Orizonturi special pentru copii aflați în zona de risc și au rolul de a îmbunătăți rezultatele școlare ale acestora, dar și de a le crește încrederea în sine, să îi învețe să lucreze în echipă și să respecte reguli de grup.

Pe parcursul celor cinci zile ajută și mai mulți voluntari din rândul profesorilor de la Școala Coroieni și de la Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. De asemenea, au loc întâlniri cu părinții copiilor pentru a discuta despre beneficiile activităților și evoluția copiilor”, precizează Asociația mai sus amintită. 

A.H.