ALEGERI LOCALE 2020 – Băimărenii au păreri diferite despre organizarea alegerilor în pandemie

1
147

De la organizarea voturilor online, până la suspiciunea față de exitența coronavirusului, băimărenii au păreri diverse.

”Este un risc să mergem la vot. Procesul electoral implică multă agitație în secțiile de vot și prezența unui număr mare de oameni. Autoritățile ar putea organiza votul online pe bază de CNP. Atunci s-ar evita aglomerarea și riscul de răspândire cu coronavirus”, este de părere R.K., un tânăr băimărean.

Organizarea online a alegerilor poate fi o soluție. Însă cum vor putea participa la vot maramureșenii care nu au computer, telefon, tabletă și nici acces la internet?

”O soluție ar fi ca membrii comisiilor din secțile de votare să meargă la cei ce nu au acces la internet cu mijloace electronice pentru a putea să voteze”, mai spune R.K.

Unii sunt de părere că ar trebui sporite măsurile de protecție și dezinfecție pentru ustensilele folosite în procesul de vot.

”Într-o anumită măsură este periculos orice spațiu închis. Normele de distanțare socială trebuie impuse și respectate cu atât mai mult în incinta secțiilor de votare. Numeroși maramureșeni vor folosi aceleași pixuri pentru semnături și aceleași ștampile de vot. Acestea ar trebui dezinfectate după fiecare utilizare. Cu toate aceste riscuri o să merg la vot”, spune Florin Crișan.

”O să merg la vot. Păstrarea distanței și limitarea numărului de persoane în incinta secțiilor de votare este esențială în prevenirea răspândirii coronavirusului”, spune Cătălin Maur.

Alți băimăreni sunt mai sceptici. Aceștia sunt de părere că s-a creat o confuzie atât în ce privește politica, dar și criza generată de coronavirus.

”E multă manipulare în ce privește răspândirea coronavirusului. Până la urmă nu avem siguranță că acest virus există cu adevărat. Nu cred că e periculos mersul la vot. Oricum, nu m-am hotărât dacă voi participa sau nu la vot”, a spus Marian Onea.

Totuși votul rămâne un drept civic și un act responsabil. Oamenii au dreptul și responsabilitatea de a-și alege cine o să-i reprezinte în structurile administrative locale după 27 septembrie 2020.

”Rog băimărenii să fie responsabili și să iasă la vot”, a încheiat băimăreanul Florin Crișan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here