AL. CSEPREGHI (MINAUR) - Vom face tot ce ne stă în putință pentru a reuși o calificare

Echipa națională masculină de handbal dispută în această săptămână primele două meciuri din Grupa 8 de calificare la Campionatul European 2022.

AL. CSEPREGHI (MINAUR) - Vom face tot ce ne stă în putință pentru a reuși o calificare

Azi, 5 noiembrie (ora 19.10, EHF-TV, gratuit), România va întâlni Suedia în deplasare, iar duminică, 8 noiembrie (ora 18.25, TVR 1), va juca cu Muntenegru, în Sala sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare. Din Grupa 8 mai fac parte Muntenegru și Kosovo. Patru jucători de la CS Minaur (Alexandru Csepreghi, Andrei Buzle, Călin Căbuț și Albert Cristescu) au fost selecționați pentru aceste meciuri. De asemenea și antrenorul băimărean Adrian Petrea se află la lot, el fiind secundul lui Rareș Fortuneanu.

Lotul României

- Portari: Mihai Popescu (Saint Raphael), Dan Vasile (Dobrogea Sud Constanța), Ionuț Iancu (Dobrogea Sud Constanța)

- Extreme stânga: Nicu Negru (Dinamo București), Vencel Csog (CSM Făgăraș)

- Interi stânga: Dan Racoțea (Bidasoa Irun), Tudor Botea (Dinamo București), Andrei Buzle (Minaur Baia Mare), Viorel Fotache (CSM București)

- Centri: Cristian Fenici (Politehnica Timișoara), Călin Căbuț (Minaur Baia Mare), Alexandru Csepreghi (Minaur Baia Mare)

- Interi dreapta: Marius Sadoveac (Politehnica Timișoara), Cristi Ghiță (Potaissa Turda), Eduard Iordachi (CSM Bacău)

- Extreme dreapta: Gabriel Bujor (Dunărea Călărași), Roland Thalmaier (Potaissa Turda)

- Pivoți: Andras Szasz (Dinamo București), Albert Cristescu (Minaur Baia Mare), Gabriel Dumitriu (Dunărea Călărași), Călin Dedu (Politehnica Timișoara).

Alexandru Csepreghi, căpitanul echipei CS Minaur, a revenit la lot după o pauză de aproape doi ani. România nu s-a mai calificat la un turneu final din 1996.

”Vom face tot ce ne stă în putință pentru a reuși o calificare. Totul depinde doar de noi. Meciul cu Suedia este cel mai greu, ei au o echipă bună, joacă un handbal modern, au jucători care evoluează în Germania. Noi știm că handbalul se joacă și cu sufletul, iar asta este soluția noastră. Un egal ar fi, cu siguranță, ca și o victorie pentru noi”, a declarat Alexandru Csepreghi, pentru frh.ro.