ADMINISTRAȚIA BAZINALĂ SOMEȘ-TISA - Lucrările hidrotehnice, sigure și iarna

Specialiștii Administrației Bazinale de Apă (ABA) Someș-Tisa continuă aplicarea măsurilor menite să asigure exploatarea în condiții de siguranță a lucrărilor hidrotehnice aflate în administrare, pe parcursul sezonului rece.

ADMINISTRAȚIA BAZINALĂ SOMEȘ-TISA - Lucrările hidrotehnice, sigure și iarna

Specialiștii Administrației Bazinale de Apă (ABA) Someș-Tisa continuă aplicarea măsurilor menite să asigure exploatarea în condiții de siguranță a lucrărilor hidrotehnice aflate în administrare, pe parcursul sezonului rece. Lucrările vizează măsuri precum: asigurarea condițiilor optime de lucru pentru personalul care deservește lucrările hidrotehnice, verificarea stării tehnice și funcționale a echipamentelor hidromecanice, a instalațiilor electrice, de automatizare, de încălzire etc, verificarea instalațiilor de iluminat pentru baraje, galerii, căi de acces, spații tehnologice, verificarea stării tehnice a mijloacelor de transport și a utilajelor din dotare, realizarea lucrărilor de întreținere și reparații.

De asemenea, sunt asigurate stocurile de materiale necesare lucrării, fluxului informațional-decizional și de monitorizare, în cazul producerii unor evenimente este asigurată supravegherea permanentă a evoluției fenomenelor de iarnă și îndepărtarea obstacolelor din apă care ar putea provoca îngrămădiri de sloiuri.

“Lucrările hidrotehice din administrarea ABA Someș-Tisa sunt supravegheate permanent de către specialiștii instituției noastre, astfel încât posibilele efecte negative ale fenomenelor de iarnă să fie diminuate cât mai mult posibil”, au precizat responsabilii Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa.

Programul de lucru pe timp friguros se aplică până la finalul lunii martie.

În teritoriu, instituția este organizată la nivelul a cinci Sisteme de Gospodărire a Apelor din județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare și Sălaj.

V.R.