Actorul în pandemie

0
76

Regizorul Cristi Puiu s-a declarat speriat de faptul cã actorii nu au protestat, din moment ce teatrele sunt închise.
“Sunt lăsați pe drumuri. Din ce trăiesc?”, întreabă regizorul Cristi Puiu.

Actorii băimăreni au fost și ei afectați de pandemie, totuși, au găsit soluții de a-și desfășura activitatea în pofida situației.

“E o perioada foarte grea si pentru noi actorii, bineînțeles că ne afectează pandemia, dar încercăm să mergem înainte și să sperăm că la un moment dat lucrurile își vor relua cursul normal. Am repetat online, apoi în aer liber, s-au jucat și spectacole în aer liber. Cum vor decurge în continuare lucrurile, nu aș putea să vă dau un răspuns clar, dar sper că se va găsi o soluție să putem juca în condiții normale. Noi, actorii, ne adaptăm cu ușurință la orice situație, dar ne rămâne speranța să intrăm cât de repede în normalitate. În această perioadă dificilă, cred că fiecare om ar trebui să respecte regulile care ni se cer, pentru a putea reveni cât de repede la viața de dinainte de pandemie“, spune Sanda Savolszky, actriță la Teatrul Municipal Baia Mare.
“Suntem prea nebăgați în seamã, fiind o mânã de actori în toată țara nu văd rostul unei demonstrații nimeni nu s-ar alătura nouã!“, spune cu durere, Dan Cordea, actor bãimãrean.

Orașul nostru a oferit posibilitatea desfășurării de spectacole cu publicul în aer liber. Unele instituții de cultură, printre care și teatre independente au desfășurat astfel de activități cu publicul, cu respectarea normelor de siguranță pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Astfel, unii actori băimăreni și-au continuat activitatea pe scenele amenajate în aer liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here