Activitatea Direcției Silvice nu a avut de suferit în pandemie

1
10

Dacă alte domenii au avut de suferit, pădurile nu au fost afectate de pandemie. Singura problemă a fost prezența în incinta instituției, accesul fiind restricționat. În afară de cazurile urgente, nu s-a permis accesul persoanelor în incinta Direcției Silvice Maramureș. Nici ocoalele silvice de pe raza județului nu au făcut excepție de la regulă. Astfel, niciun ocol silvic nu a fost deschis publicului, în vederea respectării măsurilor de prevenție împotriva răspândirii noului coronavirus. Petițiile, cererile de marcare și orice alte corespondențe, care nu erau urgent, au putut fi trimise instituției prin e-mail sau fax.

În teritoriu, activitatățile desfășurate în aer liber au decurs normal. În planul de împădurire s-au plantat puieți pe 245 de hectare. Direcția Silvică deține de asemenea o suprafață de 120.686 hectare destinată vânatului. Urmând calendarul stabilit, nici vânătoarea nu a fost afectată.

“Licitațiile pentru masele lemnoase au suferit modificări datorită restricționării acesului cu public. Acestea s-au desfășurat on-line folosind aplicația Zoom”, susține inginerul Mihai Leșan, responsabil de informare mass-media al Direcției Silvice Maramureș.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here